ECLIPSE CROSS PHEV

Plug-in hybride technologie

De Eclipse Cross PHEV maakt gebruik van de modernste EV-technologieën. Het resultaat is een indrukwekkende acceleratie en soepele rijeigenschappen. De speciaal ontwikkelde brandstofmotor zorgt daarnaast voor een zeer efficiënt brandstofverbruik en aanmerkelijk lagere emissies.
Het hart van ons innovatieve plug-in hybride EV-systeem wordt gevormd door twee krachtige elektromotoren. Met andere woorden: waar hybride auto’s van andere merken vaak zijn gebaseerd op aandrijving door een benzinemotor, vormen de elektromotoren de basis van de aandrijflijn van de Eclipse Cross PHEV. Hierdoor kun je vaker elektrisch rijden, met zeer stille, comfortabele rijeigenschappen en een soepele acceleratie onder vrijwel alle omstandigheden.
1. Twin-motor PHEV met vierwielaandrijving en S-AWC

De verdeling van een elektromotor op de vooras en op de achteras zorgt voor ongelooflijk directe vierwielaandrijvingprestaties, terwijl je met S-AWC (Super-All Wheel Control) verzekerd bent van een uitmuntende wegligging en intuïtieve, voorspelbare rijeigenschappen.

2. Nieuwe 2.4-liter benzinemotor

De efficiënte Atkinson-motor, met zijn lange arbeidsslag, zorgt voor een gunstig brandstofverbruik en een lage CO₂-emissie.

3. Generator

De krachtige generator zet het vermogen van de benzinemotor om in elektrische stroom, om de aandrijfaccu op te laden en de elektromotoren te ondersteunen zodra dit nodig is.

4. Elektromotor-PDU voor en -EMCU achter

Deze intelligente elektronica (Power Distribution Unit en Electric Motor Control Unit) draagt bij aan een efficiënt energieverbruik en optimale aansturing van de elektromotoren. Hierdoor is het maximumkoppel van deze motoren direct beschikbaar.

5. Aandrijfaccu

De krachtige 13,8 kWh-aandrijfaccu bevindt zich onder de bodem van de auto, voor maximale interieurruimte en een lager zwaartepunt voor extra veiligheid en betere rijeigenschappen. De opgeslagen stroom kan ook dienen als voeding van externe elektrische apparaten en systemen.

Rijeigenschappen

De rijeigenschappen en wegligging van de Eclipse Cross PHEV zijn indrukwekkend. Dit dankzij een stijve carrosserie, een laag zwaartepunt en het Twin-motor PHEV-systeem met vierwielaandrijving.
De geavanceerde continue vierwielaandrijving, Super-All Wheel Control, stuurt de aandrijf- en remkrachten aan naar elk wiel afzonderlijk. Het resultaat is een directere aandrijfkracht, een beter bochtengedrag en een betere wegligging onder alle rijomstandigheden. Dit geïntegreerde aandrijfsysteem is een uitgebalanceerd samenspel van Active Yaw Control (AYC), Active Stability Control (ASC) en het Antiblokkeersysteem (ABS).

Een strak gelijnde SUV-coupé die mensen doet omkijken

Waarom deel uitmaken van de grijze massa? Ga voor stoere lijnen en fraaie welvingen. Mensen die zich willen onderscheiden, kiezen voor deze krachtige SUV met uitmuntende prestaties, zowel off-road als op het asfalt.
De nieuwe generatie Eclipse Cross PHEV markeert de voorhoede van onze voortschrijdende designontwikkeling. Hiermee verleggen we steeds de grenzen, zonder enige concessies te doen aan kwaliteit om zo de perfecte PHEV-SUV te ontwikkelen.
De fraai gestileerde wigvorm van de Eclipse Cross PHEV roept associaties op met een gehurkte atleet, klaar om uit de startblokken te springen.
Het front van de Eclipse Cross PHEV onderscheidt zich door opvallende looks. Via de aflopende motorkap wordt je aandacht getrokken door de led-dagrijverlichting, die de auto zijn karakteristieke uitstraling geeft, als een roofdier dat klaarzit voor de sprong. Onder de led-dagrijverlichting bevinden zich de koplampunits, met hierin de led-verlichting en led-mistlampen.

Wilt u een proefrit maken of eerst meer informatie? Bel ons, 030-6037050 of stel uw vraag via ons contact formulier